Animal C.A.T.

Consultancy & (Honden)training op maat voor jouw hond

Puppycursus

Hoera, een puppy in huis! Krijg je binnenkort een puppy of heb je al een puppy in huis? Puppycursus of beter gezegd ‘Puppysocialisatietraining’ is voor puppy’s de oplossing om sociaal gedrag aan te leren en ongewenst gedrag te voorkomen. Jij wil toch ook een sociale hond?

Een puppy in huisis ontzettend leuk maar ook erg wennen. Je puppy is misschien onrustig; nog niet zindelijk en zet op gegeven moment zijn tanden in de verkeerde dingen….
Hoe maak je van zo’n aandoenlijk hoopje een sociale hond, die zich bij jou thuis voelt en naar je luistert?
Dat is in begin zeker hard werken en wel 24/7!

Helpt mijn pup is onzindelijk! Hoe ga je jouw pup socialiseren? Wat ga je jouw pup leren? Dat is afhankelijk van de pup, jullie thuissituatie en je verwachtingen. Belangrijk is dat je puppy jou als veilige haven gaat zien, met je wil samenwerken en dat jullie band opbouwen.
Puppycursus met jouw puppy onder begeleiding van Wendy van Hierden betekent persoonlijke aandacht, maatwerk en professionele begeleiding.

Puppycursus - Puppytraining bij Animal CAT onder begeleiding van Wendy van Hierden is een feest voor hond en baas. Je legt de basis voor het hondenleven. Dat wil jij toch ook?

De beste start voor jouw puppy?

Iedereen is uniek! Zo ook jouw puppy en jij als baas. Iedere pup heeft specifieke behoeften bij de socialisatie. Je kunt maar 1 keer een goede basis leggen. Daarom ‘puppy socialisatie training’.

Wanneer starten met puppycursus – puppytraining?

De meeste pups mogen weg bij de fokker als ze circa 7 – 9 weken oud zijn. Dat is ook een goed moment om te starten met de puppycursus. Het is belangrijk voor je pup om direct door te gaan met socialiseren en in aanraking te komen met soortgenoten, nieuwe dingen en situatie s. Puppycursus bij Animal C.A.T. is hier geschikt voor. Ook komt je puppy hier veilig in aanraking met andere puppy’s en honden. Dat komt de ontwikkeling van je hond ten goede.
Tijdens de eerste 12 weken van een puppyleven  ontwikkelen de hersenen van een puppy zich in super tempo. Gedurende deze fases kan een jonge hond veel dingen leren en wordt het fundament gelegd voor een goede basis. Deze eerste weken vanaf geboorte behoren ook tot één van de socialisatieperioden. Een grote verantwoordelijkheid hierbij is weggelegd voor de fokker, totdat de pups uitvliegen. Daarna is het aan jou om je puppy op een sociale wijze op te voeden en wereldwijs te maken. Een puppycursus – puppytraining draagt hieraan bij.

Wat kun je verwachten?

Eén op één van start, alleaandacht voor jouw pup, starten zonder afleiding, snel resultaat bereiken. Cursisten zijn enthousiast over de één op één lessen om simpelweg jouw puppy geheel veilig in vertrouwen te laten wennen en ontwikkelen.


In vertrouwdesfeer observeren we jouw puppy, alle aandacht op dat moment voor jullie situatie en we plannen een tijdstip in dat jouw agenda goed schikt.
Tijdens de puppycursus in de groep kijken we waar de groeipunten en mogelijkheden liggen voor jullie situatie. Om zo samen de situatie en het gedrag van jouw puppy optimaal te sturen en begeleiden.

Tijdens enkele individuele afspraken en de groepslessen bespreken we alle punten die in deze periode nu en voor later van belang zijn. Theorie krijg je in stukjes verdeeld met praktische tips voor in de praktijk thuis. Geen lange zit dus.

We bespreken jouw situatie, mogelijkheden en wensen en je gaat direct aan de slag met socialiseren en oefeningen die jou en jouw puppy echt bewust maken over het hier en nu en het belang voor later. We gaan voor: positief resultaat en samen genieten. Je pup is maar één keer klein en de basis leg je voor een heel hondenleven. Niet dan? Extra begeleiding kan aansluitend in de vorm van privétraining afgesproken worden. Jij wil toch ook een optimale band en goed resultaat?

WAAROM PUPPYCURSUS MET JE HOND?

 • Leg de basis voor het leven
 • Verantwoord en veilig socialiseren – UNIEK
 • Leren door samenwerking en bewust wording
 • Combinatie van 1 op 1 les en groepstraining
 • Contact op basis van veiligheid en vertrouwen
 • Persoonlijke aandacht
 • Professionele begeleiding
 • 1 op 1 afspreken wanneer jou dat uitkomt
 • Theorie en praktijk, direct aan de slag
 • Jij wil toch ook een sociale hond voor het leven?

HOE ZIET EEN PUPPYCURSUS ERUIT?

 • Start voorafgaand met de intake
 • De 1e afspraak is individueel bij Animal C.A.T.
 • Drie 1 op 1 lessen en groepslessen
 • Individueel advies
 • Theorie en praktijk afgewisseld – geen lange zit
 • Oefeningen direct zelf in praktijk brengen
 • Je werkt onder professionele begeleiding
 • Veilig omheind terrein met binnen en buitenlocatie
 • UNIEK: socialiseren met mens, dier, situaties!  

Puppy Privé Cursus – Puppycursus

Wil je graag meer persoonlijke aandacht dan standaard in een puppycursus, passen tijdstippen van de puppycursus niet, is er geen puppycursus beschikbaar of is een groepstraining op zich voor jou of je puppy niet fijn? Heb je specifieke aandachtspunten of ben je onzeker over de opvoeding en begeleiding van jouw puppy?
Dan is een cursus; puppy privé training zeker geschikt.
Ook kun je de Puppy Privé Cursus volgen als aanvulling op de puppycursus voor extra begeleiding en persoonlijke aandacht. Je kunt maar één keer een goede start maken voor de basis van het leven.

Durf het allerbeste uitjezelf én je hond te halen

error: Content is protected !!