Help! Mijn puber hond heeft bananen in de oren! Hoe ga je jouw jonge puberende hond verder socialiseren?

Wat kan je jouw jonge puberende hond leren?

Dat is afhankelijk van de hond, jullie thuissituatie en je verwachtingen. Belangrijk is dat je puber-hond jou als leuk blijft zien, met je wil samenwerken en dat jullie band blijven onderhouden en verder opbouwen.
Pubercursus – Sociale Huishond met jouw puber hond onder begeleiding van Wendy van Hierden betekent persoonlijke aandacht, maatwerk en professionele begeleiding.

Animal C.A.T.

Consultancy & (Honden)training op maat voor jouw hond

Pubercursus – Training Sociale Huishond

Hoera, een jonge puber hond in huis! Heb je een puber hond in huis of krijg je binnenkort een jonge hond? Of misschien heb je een hond uit het buitenland en geen training gevolgd? Pubercursus of beter gezegd ‘Training Sociale Huishond’ is voor alle honden de oplossing om sociaal gedrag aan te leren en ongewenst gedrag te voorkomen. Jij wil toch ook een sociale hond?

Van pup – naar puber – tot Sociale Huishond

Je schattige pup verandert op den duur in een puber. Het schattige en afhankelijke is ineens voorbij, soms sneller dan je zou willen. Ergens tussen de 6 en 12 maanden oud begint de 1e fase van puberen. Bij de ene hond zelfs eerder en de andere hond later. De ene pup lijkt in een paar dagen te veranderen terwijl de andere pup in een periode van maanden stapsgewijs aan het veranderen is.

Er komt een moment dat de hormonen door het jonge lijfje gieren. Een fase om volwassen te worden, sociaal geestelijk volwassen. Niet alleen hormonen spelen een rol. Tijdens deze ontwikkelingsfases hoort een belangrijke angstfase. Deze fase bepaalt het beeld dat je jonge puber hond van de wereld heeft. Deze angstfase is belangrijk anders zou je jonge hond niet onvoorzichtig zijn en goed uitkijken.

Help! Mijn puber hond heeft bananen in de oren! Hoe ga je jouw jonge puberende hond verder socialiseren?

Wat kan je jouw jonge puberende hond leren?

Dat is afhankelijk van de hond, jullie thuissituatie en je verwachtingen. Belangrijk is dat je puber-hond jou als leuk blijft zien, met je wil samenwerken en dat jullie band blijven onderhouden en verder opbouwen.
Pubercursus – Sociale Huishond met jouw puber hond onder begeleiding van Wendy van Hierden betekent persoonlijke aandacht, maatwerk en professionele begeleiding.

De beste start van Pup – naar Puber – tot Sociale Huis Hond?

Iedereen is uniek! Zo ook jouw hond en jij als baas. Iedere hond heeft specifieke behoeften bij de verdere socialisatie en ontwikkeling.
Je kunt maar 1 keer een goede basis leggen. Daarom ‘Training Sociale Huishond’.

Wanneer starten? Pubercursus of Training Sociale Huishond?

Niet wanneer maar bezig blijven! Lichamelijk kan je hond snel volwassen zijn ofwel geslachtsrijp. Dat wil nog niet zeggen dat jouw hond dan sociaal geestelijk volwassen is. Er zijn verschillende puberfases. Niet 1 maar wel zeker 2 puber fases! De eerste puberfase zal zo’n 4 – 6 maanden duren. Denk je dat je hond net volwassen is….dan heb je het mis! Dan start er een fase waar er echt puber gedrag te zien is. Dat kan zo rond de 18 maanden zijn. En bij sommige hond heb je rond het 2e jaar of zelf iets later een fase waarin ze heel anders zijn. We kennen veel variaties tussen soorten honden en hondenrassen. Dat maakt dat niet iedere hond op exact hetzelfde moment puber gedrag vertoond. 

Tijdens al deze fasen van ontwikkeling tot sociale volwassenheid is het goed om van start te gaan en bezig te blijven met de Training Sociale Huishond – of Pubercursus. Het is belangrijk voor je jonge hond om door te gaan met socialiseren en in aanraking te komen met soortgenoten, nieuwe dingen en situatie s. Training Sociale Huishond – Pubercursus bij Animal C.A.T. is hier geschikt voor.
Ook komt je jonge hond veilig in aanraking met andere honden, mensen en verschillende situaties. Dat komt de ontwikkeling van je hond ten goede.
Gedurende deze fases kan een jonge hond veel dingen leren en wordt het verdere fundament gelegd voor een goede basis. Niet alleen als pup ben je bezig met socialiseren. Ook nu is het aan jou om je hond op een sociale wijze op te voeden en wereldwijs te maken. Een Training Sociale Huishond – Pubertraining  draagt hieraan bij.

Ben je met 1 Cursus – Training klaar?

Heb geduld en veel humor! Want je bent met 1 training of cursus niet klaar. Zoals hiervoor beschreven zijn er verschillende fases en is je hond niet direct sociaal volwassen. Op het moment dat je denk, het gaat geweldig kan net een periode aanbreken dat de volgende fase begint.

 • 1e fase circa 6 – 12 maanden
 • 2e fase circa 18 maanden
 • rond het 2e jaar soms nog een periode

Heb Geduld & Humor! Een puberende jonge hond in huisis ontzettend leuk maar verschillende fases zijn soms ook erg pittig. Komen? Of toch niet! Bananen in de oren!
Lekker bezig blijven met plezier is de boodschap. Bij Animal C.A.T. train je ieder op eigen niveau en kun je blijven ontwikkelen totdat jullie er klaar voor zijn om echt volwassen uit te vliegen.

Wat kun je verwachten?

Eén op één van start, alleaandacht voor jouw jonge hond, starten zonder afleiding, snel resultaat bereiken. Cursisten zijn enthousiast over de één op één lessen om simpelweg jouw jonge hond geheel veilig in vertrouwen te laten wennen en ontwikkelen.


In vertrouwdesfeer observeren we jouw jonge hond, alle aandacht op dat moment voor jullie situatie en we plannen een tijdstip in dat jouw agenda goed schikt.
Tijdens de Training Sociale Huishond – Pubertraining  in de groep kijken we waar de groeipunten en mogelijkheden liggen voor jullie situatie. Om zo samen de situatie en het gedrag van jouw jonge hond optimaal te sturen en begeleiden.

Tijdens enkele individuele afspraken en de groepslessen bespreken we alle punten die in deze periode nu en voor later van belang zijn. Theorie krijg je in stukjes verdeeld met praktische tips voor in de praktijk thuis. Geen lange zit dus.

We bespreken jouw situatie, mogelijkheden en wensen en je gaat direct aan de slag met socialiseren en oefeningen die jou en jouw jonge hond echt bewust maken over het hier en nu en het belang voor later. We gaan voor: positief resultaat en samen genieten. Je jonge hond is maar één keer jong en de basis leg je voor een heel hondenleven. Niet dan? Extra begeleiding kan aansluitend in de vorm van privétraining afgesproken worden. Jij wil toch ook een optimale band en goed resultaat?

WAAROM PUBERCURSUS – TRAINING SOCIALE HUIS HOND?

 • Leg de verdere basis voor het leven
 • Verantwoord en veilig socialiseren – UNIEK
 • Leren door samenwerking en bewust wording
 • Combinatie van 1 op 1 les en groepstraining
 • Contact op basis van veiligheid en vertrouwen
 • Persoonlijke aandacht
 • Professionele begeleiding
 • 1 op 1 afspreken wanneer jou dat uitkomt
 • Theorie en praktijk, direct aan de slag
 • Jij wil toch ook een sociale hond voor het leven?

HOE ZIET PUBERCURSUS – TRAINING SOCIALE HUIS HOND ERUIT?

 • Start voorafgaand met de intake
 • De 1e afspraak is individueel bij Animal C.A.T.
 • Drie 1 op 1 lessen en groepslessen
 • Individueel advies
 • Theorie en praktijk afgewisseld – geen lange zit
 • Oefeningen direct zelf in praktijk brengen
 • Je werkt onder professionele begeleiding
 • Veilig omheind terrein met binnen en buitenlocatie
 • UNIEK: socialiseren met mens, dier, situaties!  
 • Ontwikkel en leer door tot sociaal volwassen hond

Puber privé Cursus – Pubercursus

Wil je graag meer persoonlijke aandacht dan standaard in een puppycursus, passen tijdstippen van de Training Sociale Huishond – pubercursus niet, is er geen Training Sociale Huishond – pubercursus beschikbaar of is een groepstraining op zich voor jou of je jonge hond niet fijn? Heb je specifieke aandachtspunten of ben je onzeker over de opvoeding en begeleiding van jouw hond?
Dan is een cursus; privé training zeker geschikt.
Ook kun je de Puber Privé Cursus volgen als aanvulling op de pubercursus – Training Sociale Huishond voor extra begeleiding en persoonlijke aandacht. Je kunt maar één keer een goede start maken voor de basis van het leven.

Durf het allerbeste uitjezelf én je hond te halen

error: Content is protected !!