Animal CAT Hondentraining & Gedragstherapie op maat

Animal C.A.T.

Consultancy & (Honden)training op maat voor jouw hond

Praktijkspeuren met je hond op de Veluwe

Speuren met je hond op de Veluwe in Garderen, Voorthuizen, Putten en omgeving met jouw hond. Een prachtige omgeving! Onder begeleiding van Wendy van Hierden krijg je persoonlijke aandacht, maatwerk training en professionele begeleiding. Praktijkspeuren kan goed ingezet worden voor; mentale verrijking, je hond lekker moe en voldaan maken, samen ontspannen maar sportief bezig zijn, training van specifieke aandachtspunten van jouw hond maar ook om kleine geen zorgelijke gedragsproblemen van jouw hond verder aan te pakken voor sneller resultaat.

Wil je heel specifiek je puppy, volwassen hond of geadopteerde hond uit buitenland een goede mentale uitdaing geven? Ook dan is speuren de juiste keus.

Bij praktijkspeuren kijken we altijd waar jullie samen behoefte aan hebben en hoe we het gedrag van jouw hond en de situatie kunnen optimaliseren naar een optimale samenwerking en duurzaam resultaat.

Praktijkspeuren

Praktijkspeuren is een technische wijze van speuren. Je volgt same met je hond het spoor van een vermist persoon die onderweg mogelijk ook voorwerpen heeft achtergelaten. De hond heeft hierbij een tuig aan met daaraan een lange speurlijn. Speuren is voor een hond veel vermoeiender dan wandelen. 
Mantrailen, Detectie, Detectiespeuren, Sportspeuren ...... Praktijkspeuren wat zijn de verschillen? Je leert de verschillen en anekdotes.

Wil je heel specifiek werken aan connectie en teamwork met je hond, puppy, hond uit buitenland? Dan is praktijkspeuren de juiste keus.
Je leert veel over gedrag van je hond en gaat het gedrag veel beter vertalen.

Speuren voor welke honden?

Praktijkspeuren – Hondentraining 1 op 1 –  is geschikt voor alle soorten honden, pups, pubers,  senioren, herplaatsers, honden die ongewenst gedrag vertonen en honden die (nog) niet (goed) met andere honden (of mensen) omgaan maar ook geadopteerde honden uit het buitenland.

Ontwikkelen door leren om beter te worden!

Speuren – Hondentraining 1 op 1 – is er voor hondeneigenaren met hun hond die zich specifiek willen ontwikkelen en persoonlijke doelen hebben om beter te worden. In overleg bespreken we waarin jij en je hond willen groeien, verbeteren of optimaliseren. We bouwen de moeilijkheidsgraad gedurende lessen langzaam op en je zal versteld staan hoe snel de honden het uitvoeren.

Wil je ook meer leren over het gedrag van je hond of in het algemeen hondengedrag en hoe je dit kunt beïnvloeden en sturen? Wat is de motivatie van je hond en hoe ga je daarmee om?
We helpen je graag verder door middel van persoonlijke begeleiding en coaching.

Wat kun je verwachten?

Met individueel praktijkspeuren bereik je sneller resultaat. Veel hondeneigenaren willen liever een privé training of houden simpelweg niet van om in groepsverband te trainen of kunnen dit door bepaalde omstandigheden niet.

Je werkt met je hond in eigen tempo, krijgt alle aandacht op dat moment en plannen een tijdstip in dat jouw agenda goed schikt. Ook als je hond niet met andere honden samen kan, kun je speuren.

We nemen de tijd om jouw situatie en wensen te bespreken en gaan direct aan de slag met de praktijkoefeningen die jou en jouw hond of honden echt verder gaan helpen. We gaan voor: positief resultaat en samen genieten

WAAROM SPEUREN MET JE HOND?

 • Trainen in een prettige veilige omgeving wanneer jou dat uitkomt
 • Persoonlijke aandacht
 • Professionele begeleiding
 • Maatwerk trainingdplan
 • Snelle resultaten
 • Een groepstraining past niet bij mij of mijn hond
 • Ik ben hoog gevoelig, hoog sensitief, prikkelgevoelig… 
 • Jouw stok achter de deur! Jij wil toch ook resultaat?

HOE ZIET PRAKTIJKSPEUREN ERUIT?

 • We trainen op een moment dat jou goed uitkomt
 • We trainen bij Animal C.A.T., of een specifieke locatie
 • Je werkt onder professionele begeleiding aan jullie ontwikkeling
 • Je werkt in het tempo dat bij jou en je hond past
 • Altijd resultaat!
  Je kan zelfs examen doen voor de niveau’s 1 en 2 bij de bond
  Animal C.A.T. Wendy van HIerden is een gecertificeerd speurinstructeur. Hieronder vind je een overzicht van alle gecertificeerde praktijkspeur instructeurs / hondenscholen in Nederland. Deze staan per provincie vermeld. De instructeurs hebben het diploma behaald en volgen ieder jaar verdiepende bijscholing. Zo blijft de kwaliteit van de instructeurs gewaarborgd. Certificaten van speuren worden alleen uitgegeven door de Nederlandse Speur en Detectie Bond. Overige certificaten en diploma's zijn dus niet door ons erkend.

Praktijkspeuren duo of privécursus?

Wil je graag meer persoonlijke aandacht dan standaard in een groepscursus zoeken, neuswerk, passen tijdstippen van de groepscursus niet, is er geen groepscursus beschikbaar of is een groepstraining op zich voor jou of je hond niet fijn? Heb je specifieke aandachtspunten of ben je onzeker over het gedrag van jouw hond?
Dan is een pakket; Praktijkspeuren zeker geschikt.
Ook kun je Praktijkspeuren als aanvulling naast je groepscursus op een hondenschool of training gehoorzaamheid om te werken aan extra teamwork, vertrouwen en samenwerken vanuit motivatie.
Je kunt je tijd maar één keer goed besteden!

Durf het allerbeste uitjezelf én je hond te halen

error: Content is protected !!