Dogloversdeals LeisureLands – Acties met hond

Leuke acties voor jou en je hond

Met de aankoop van een Dogloverpas kan je onbeperkt parkeren maar heb je ook recht op de Dogloversdeals. Met de Dogloversdeals kan jij nog meer uit je uitstapje halen op de recreatiegebieden van Leisurelands. Op vertoon van jouw Dogloverspas/Leisurepas kan je vanaf 1 oktober gebruik maken van leuke acties. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Dogloverpas

De Dogloverpas is geldig vanaf 1 oktober 2023 tot 1 mei 2024. Geldig op 17 recreatiegebieden van Leisurelands!
Bestel de Dogloverspas om gebruik te maken van deze leuke acties.

Met je hond….speuren

Speuren met je hond….“Aan de slag met de neus van je hond”. Waarin je traint zonder druk en dwang, waarin alles mag. Speurt jouw hond liever met zijn neus aan de grond of met zijn neus in de lucht, het mag allemaal! En iedere hond is welkom!
Speuren is geschikt voor puppy’s vanaf 8 – 9 weken, voor puppy’s passen we de training uiteraard aan in het kunnen van je snel groeiende pup.
Speuren is zeer geschikt voor seniorenhonden en honden die onzeker zijn. Door deze honden een taak te geven en te gaan samenwerken kunnen ze meer zelfvertrouwen ontwikkelen.

Voor honden met gedragsproblemen is speuren bij uitstek geschikt. Denk aan honden die niet in een groepstraining passen, agressie vertonden…..Wil je speuren met je hond?

Maak dan nu gebruik van de Dogloversdeal 2023/2024 en ontvang een gratis speurtraining bij 5 speurlessen! Neem contact op voor de mogelijkheden.
Dogloversdeal Leisurelands - Maak gebruik van de leuke actie bij Animal C.A.T. -Speuren kan door iedere hond worden gedaan. Hierbij speelt leeftijd of ras geen rol. Iedere hond is welkom bij mij! Speuren is geschikt voor puppy's vanaf 8 weken, voor puppy's passen we de les aan zodat het niet te veel wordt voor je opgroeiende pup. Speuren is ook zeer geschikt voor honden die onzeker zijn, door deze honden een taak te geven kunnen ze meer zelfvertrouwen krijgen. Ook voor honden met gedragsproblemen is speuren zeer geschikt.

Wat leer je zoal tijdens praktijkspeuren?

We gaan bijvoorbeeld aan de slag met;
dubbel spoor en een enkel spoor uitwerken
– Hoe gebruik je de lijn tijdens het speuren en wat voor materiaal en tuig is prettig….
– Hoe leer jij je hond een voorwerp verwijzen, Yes, mijn ik zie aan mijn hond dat dit voorwerp van de vermiste persoon is!
– Wat is een geurbron en hoe weet jouw hond welke geur hij moet gaan zoeken op het spoor…
– Een leuke bijkomstigheid is dat je veel leert over lichaamstaal van je hond….
-Je gaat werken met verschillende ondergronden en gaat met je hond verschillen ervaren, ondergrond als gras, bos, staat, omgeving als een industrieterrein of dorp

Wat heb je nodig?

 • Y-tuig
  Ik kies bewust voor een Y-tuig omdat dit type tuig de borst en schouders vrij houd, waardoor jouw hond zoveel mogelijk ontlast wordt en zo weinig mogelijk druk op het tuig voelt.
 • Een lange lijn van minimaal 5 meter of in ieder geval 10 meter
  Voor het speuren in een bosrijk omgeving ligt de voorkeur bij een 10 meter lijn.
  Wanneer we gaan speuren op industrieterrein of in het dorp maken we gebruik van een 5 meter lijn, zodat de hond niet zo snel de straat op kan lopen.
  Dat 5 meterlijn is dan ook veiliger en beter te hanteren in gebruik.
 • Water om tussendoor te kunnen drinken
 • Beloningskoekjes
 • Speeltjes

Je kunt de gewoonte van een saaie wandeling vervangen door andere activiteiten wat een verrijkend effect heeft.

Je kunt bijvoorbeeld met de neus van jouw hond aan het werk gaan. Werk aan band, samenwerking en nog meer verbinding.

Zo wordt jullie samenzijn voor jullie beiden veel relaxter!

Neem contact op voor de mogelijkheden.
Deel dit bericht:
error: Content is protected !!